Farah Jamil
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Tutorial : Letak cursor comel kat blog
Rabu, 15 Februari 2012 @ 1:49 PTG | 2 Nota cinta comel disini [s]

Hari ni kita belajar buat cursor eh :)

1. Pergi dekat page ni. Kat situ, pilih cursor mana yang menjadi idaman hati dan pastikan sesuai dengan tema blog yang korang nak. 

2. Pastu pergi kat blogger dashboard - template - edit HTML.

3. Ctrl + f 
body {

4. Copy code ni kat bawah body {
cursor: url(letak url cursor), auto;

*yang merah tu gantikan dengan url cursor.

Cara nak dapatkkan url cursor

1. Pergi dekat cursor pilihan hati korang. Cari bahagian code untuk blogger

2. Dekat bahagian code, copy url cursor sahaja. 
contoh :


3. Kemudian paste kan kat code cursor tadi.

4. Preview dan save :)


p/s : ini sekadar untuk kongsi ilmu, kalau dah tahu takpe lah :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Ulasan:

Blogger Ridwan Eliasak berkata...

nak carik code URL cursor tu yg sosah sampai skrg xjumpa :'(

9 Februari 2013 1:49 PTG  
Blogger farah jamil berkata...

Kat bawah cursor pilihan tu ade code kan. Klik kat bahagian code untuk blogspot..pastu cari macam kita tunjuk kat tuto atas ni..Amik yang url shj. :)

11 Februari 2013 12:43 PTG  

Catat Ulasan



Older Post | Newer Post
Profile

Status:
Orang-orang yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya.


pari-pari

Hello There. This blog don't bite. Plz make yourself relax in here :)
"Tiada insan yang berdosa tidak mempunyai masa depan"
"Tiada insan yang suci yang tidak mempunyai masa lampau"

Twitter | Facebook | Instagram




Recent post